Bilder

ELLE galan 2011

Klockan 18.30 den 14 Januari 2011 öppnade entrén till Grand Hôtel i Stockholm och årets största och bästa modefest  – ELLE-galan 2011. Givetvis var vi på plats, minglade runt bland modefolket och fångade en hel del på bild. Årets tema var vitt –  men ELLE-kvällen glimrade i guld suveränt inramat av Bindefeld AB.

ÅRETS SVENSKA DESIGNER Med mjuk elegans förmedlar hon modern kvinnlighet. Genom ett starkt år med tongivande och hyllade kollektioner går hon åter i spetsen för den svenska modescenen. Årets designer är Carin Rodebjer.

ÅRETS ACCESSOARDESIGNER Med själ och skickligt hantverk har hon utvecklat sin vision till ett fullfjädrat accessoarmärke. Fanskaran har växt och världen har nu fått upp ögonen för en designtalang utöver det vanliga. Årets accessoardesigner är Cornelia.

ÅRETS BÄSTA KLÄDDA KVINNA Med ett genuint modeintresse och världens modehus runt knuten ger hon front row en dos av dramatik och internationell glamour. Hennes stil är smart, självständig och säker – precis som hon själv. Årets bäst klädda kvinna är Helena Seger.

ÅRETS BÄST KLÄDDA ARTIST Ett välförtjänt genombrott på hemmaplan har riktat strålkastarna mot en begåvad och imagestark artist som vågar ta plats. Garderoben förmedlar hennes coola attityd – såväl på scenen som utanför. Årets bäst klädda artist är Petra September Marklund.

ÅRETS BÄSTA KLÄDDA AFFÄRSKVINNA Hennes garderob matchar företaget hon styr på den svenska marknaden – modern, nytänkande och rakt på sak. Utan att göra avkall på varken pondus eller personlighet visar hon att en välvässad stilkänsla håller hela vägen till toppen. Årets bäst klädda affärskvinna är Stina Honkamaa.

ÅRETS BÄST KLÄDDA MAN Hans pojkaktiga charm smittar av sig på såväl musiken som garderoben. Denna gentleman kombinerar enkelt trendkänsla, lekfullhet och mogna attribut till en pricksäker och personlig stil. Årets bäst klädda man är Salem Al Fakir.

ÅRETS MODELL Med sina 180 cm över catwalken och en sällsynt grace har hon nått den absoluta modetoppen. En mannekäng i ordets rätta bemärkelse. Årets modell är Frida Gustavsson.

ÅRETS MODEFOTOGRAF Med energi och leklust fångar han ögonblicket. Hans vassa bilder får en hel modevärld på fall och gör honom till en självklar vinnare. Årets fotograf är Andreas Larsson.

ÅRETS STYLIST De internationella framgångarna är imponerande, liksom den tidlösa känslan för stil. ELLEs pris går till en person som alltid ser längre än trenden. Årets stylist är Mattias Karlsson.

ÅRETS MAKEUPARTIST  Han har en fot på den internationella arenan och den andra fast förankrad på svensk mark. Med en kombination av teknisk skicklighet och kreativitet har årets pristagare lyckats hålla sig på toppen. Årets makeupartist är Fredrik Stambro.

ÅRETS HEDERSPRIS En designer med känsla för yppersta kvalitet ända ut i fingerspetsarna. En diskret kreatör som med perfektion i varje detalj lyckats med konststycket att få miljoner nya beundrare på en enda dag. I år firar denne man sitt 20-årsjubileum som couturier. Årets hederspristagare är Pär Engsheden.

H&M-STIPENDIET FÖR NYKOMLING INOM DESIGN En stark designidé med flexibla ramar och en omsorg om material, färgkombinationer och mönster låg bakom årets snackisplagg, som plötsligt sågs överallt. H&M-stipendiet för nykomling inom design går till Greta.

H&M-STIPENDIET FÖR NYKOMLING INOM DESIGN En stark designidé med flexibla ramar och en omsorg om material, färgkombinationer och mönster låg bakom årets snackisplagg, som plötsligt sågs överallt. H&M-stipendiet för nykomling inom design går till Greta.

H&M-STIPENDIET FÖR HÅLLBARHET Detta är ”klättraren” som tar miljöarbetet på största allvar utan att göra avkall på nytänkande och lekfullhet vad gäller design och funktion. Med ett uttryck som står sig lika bra på catwalken som i pisten säger vi – Välkommen in i modevärlden! H&M-stipendiet för hållbarhet går till Klättermusen.

INTERNATIONAL DESIGNER OF THE YEAR With respect for the heritage of the iconic fashion house he injects the vintage style with a cool freshness and bohochic feel. This Norwegian viking made the house of Emilio Pucci the ”must have” brand for fashion crowds as well as red carpet celebrities all over the world. International designer of the year is Peter Dundas for Pucci. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s