Hypnotisören – filmatiseras

Posted on Updated on

Hypnotisören presskonferens

Hypnotisören är den första boken i en planerad serie med huvudkaraktären Kriminalinspektör Joona Linna. Den andra boken i serien kom ut i Sverige juli 2010.

Lars Kepler, som är en pseudonym för författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, kom ut med Hypnotisören 2009 och boken blev snabbt en bästsäljare, inte bara i Sverige utan även internationellt. Den har hitintills sålts till över 30 länder. Nu blir den film. Zap Event & PR bjöd in den 11.11.11 till en presskonferens och presentation av film med producenter Börje Hansson, Peter Possne, Bertil Ohlsson, och skådespelare Mikael Persbrandt, Tobis Zilliacus, Lena Olin (ej närvarande), och regissör Lasse Hallström, med författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril på Grand Hotel i Stockholm.

Rollen som kriminalkommissarie Joona Linna spelas av finländaren Tobias Zilliacus, dr Erik Maria Bark (hypnotisören) gestaltas av Mikael Persbrandt och hans fru Simone av Lena Olin. För regin står som tidigare meddelats Lasse Hallström, som efter 24 år åter filmar i Sverige.
Inspelningen startar januari 2012 och premiären är beräknad till hösten 2012. HYPNOTISÖREN är baserad på Lars Keplers (Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril) framgångsrika debutroman (2009) med samma namn. Boken är såld i närmare 600 000 exemplar bara i Sverige. Synopsis: Kriminalkommissarie Joona Linna har ett vittne som trots sina skador mirakulöst överlevt en ursinnig slakt på en familj i ett radhus utanför Stockholm. Vittnet, familjens femtonårige son svävar mellan liv och död och kan inte förhöras med vanliga metoder. Samtidigt är familjens äldsta dotter spårlöst försvunnen. Det verkar som någon försöker utplåna hela familjen och Linna befarar att hon kan bli mördarens nästa offer. I sin kamp mot klockan övertalar Linna den starkt ifrågasatte hypnotisören Erik Maria Bark att försöka nå fram till pojken och få honom att vittna under hypnos. Bark bryter därmed sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en livsfarlig resa ned i det undermedvetnas bottenlösa mörker tar sin början.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s