KinoRurik 2012

Posted on Updated on

KinoRurik 2012, 13 filmfestivalen i Stockholm & Uppsala

KinoRurik är en rysk filmfestival som vill bjuda publiken på ett stycke ryskt filmskapande genom att visa en spännande blandning av olika premiärfilmer, nyproducerade och klassiska. Alla långfilmer är textade på engelska eller svenska. Under åren 1999 till 2009 har vi genomfört 20 filmarrangemang bestående av ca 250 filmvisningar som sammanlagt besökts av över 12 000 besökare. Då som nu gäller det för er festivalbesökare att hålla ögonen öppna efter spännande gäster och kringarrangemang.

Aleksej Vorobjov (Alex Sparrow) Алексей Воробьёв, невероятно обоятельный, привлекательный, талантливый певец, танцор, актёр и, наконец, просто хороший парень посетил Стокгольм 31 марта 2012. mötte publiken på Danscentrum i Stockholm, Stora studion, Jungfrugatan 7b, lördagen 31 mars kl 16.00, 2012. Se bilder nedan:

Festivalavslutningen 2012

Lördagen den 31 mars var det Stockholms-publikens tur att gå på en festlig visning. Röda mattan var utrullad vid Bio Victor i Filmhuset, och det bjöds på trevligt mingel med spännande gäster. Under kvällen utnämndes ”Årets ryss” – en person som under 2011 bidragit till de rysk-svenska kulturrelationerna. Aleksej Vorobjov presenterade kvällens film Suicides (2012), där han spelar en av huvudrollerna. Namnet till trots är filmen en livsbejakande komedi. För den svenska publiken är Aleksej kanske mes känd som Rysslands tävlande i Eurovision Song Contest 2011.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s