Rigoletto – återinvigning

Posted on Updated on

Rigoletto är en biograf belägen i KungshusetKungsgatan 16 i Stockholm ritad av Rolf Engströmer. Rigoletto invigdes 17 mars 1939 som Ri-Teatrarnas tolfte biograf med 1 201 sittplatser och med visning av filmen Den stora valsen.

Rigoletto blev Sveriges första biograf med Cinemascope och stereo när filmen Den purpurröda manteln hade premiär 18 december 1953. Redan 1939 hade dock ett tidigt system med optiskt stereoljud förevisats på biografen av Klangfilm. Nya projektorer och ljudanläggning för 70 mm film installerades till premiären av Patton den 26 mars 1970.

Nya restaurangen Bistro Rigoletto är fantastisk, väl värd ett besök innan eller efter filmen. Bio Rigoletto, boka biljetter nu!

Den fantastiska återinvigningen och smygpremiären av filmen Cockpit (2012) då alla var där skedde den 26 April, 2012 i regi ZAP Events & PR. Se bilderna ifrån den underbara kvällen här:

Bistro Rigoletto är restaurangen i hjärtat av Stockholm, i direkt anslutning till galabiografen Rigoletto. Biopalatset har sedan starten 1939 varit en klassisk institution i huvudstaden, placerad mitt på Kungsgatan som en stadig markör i Stockholms uteliv. Känslan av femtiotalets Paris genomsyrar Bistro Rigoletto, från de schackrutiga golven till menyn. De klassiska rätterna serveras i en miljö som skulle kunna vara hämtad från det tidslösa Paris. Från restaurangens frukostservering serveras nybakade croissanter och färsktmalt kaffe serveras till förbipasserande Stockholmare på jakt efter en take away-frukost med något alldeles extra. Bistro Rigoletto drivs av familjen Ahlbom, familjeföretaget med över 30 års erfarenhet av Stockholms krogliv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s