Stockholm Music & Arts – Rumer

Posted on

Rumer eller Sarah Joyce som hon heter klev in på Stockholm Music & Arts scen iklädd en enkel blå klänning, och hon har en röst som lurar in oss i ett hörn och håller oss fast med våld. Men det är något som vädjar till vårt inre, och vi svarar genast genom att stanna kvar och lyssna. Någon i publiken skrek ”We love you”. ”Really” svarade Rumer.

Efter att ha provat på livet som Stereo Venus, Rumer and The Denials och La Honda väljer Sarah Joyce, som hon är döpt till, att göra orkestral kammarpop under namnet Rumer. Inget mer, inget annat. På sin debut CD, ”Seasons of My Soul”, vrider hon ut och in på sin själ och blottar sin kärlek för Karen Carpenter och Carole King, som hon även framförde under konserten.  Det har skrivits både ett och annat superlativ sedan albumet damp ner 2010 och Rumer har en hel del förväntningar att leva upp till när hennes uppföljare, ”Boys Don’t Cry”, släppdes. 

Till hennes fanskara står Burt Bacharach i givakt och Elton John likaså. Men hurvida detta påverkar hennes musik eller ej vet vi inte men vi kan bara rätta in oss i ledet av alla celebriteter och önska efter mer. Vi tackar att Rumer tog sig till Stockholm, och gav oss denna fina konsert.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s