Modig – galapremiär

Posted on

Disney Pixars Modig – Berättelsen 

Bland klippor och mystik i de skotska högländerna har berättelser om mystiska legender och episka slag förts vidare i generationer sedan urgamla tider. Disney Pixars ”Modig” är en ny berättelse som tar ett kliv in i historien när den modiga Merida (röst Kelly Macdonald) konfronterar tradition, öde och det vildaste av alla odjur.

”Modig” är berättelsen om Merida, en skicklig bågskytt och impulsiv dotter till kung Fergus (röst Billy Connolly) och drottning Elinor (röst Emma Thompson). När hon beslutar sig för att gå sin egen väg i livet, trotsar Merida en urgammal sed som är helig för landets bråkiga lorder: den väldige lord MacGuffin (röst Kevin McKidd), buttre lord Macintosh (röst Craig Ferguson) och grälsjuke lord Dingwall (röst Robbie Coltrane). Meridas handlingar ställer oavsiktligt till med kaos och ursinne i riket. När hon vänder sig till en klok gammal gumma (röst Julie Walters) för hjälp blir hon beviljad en ödesdiger önskan. Den påföljande faran tvingar Merida till att förstå vad verkligt mod innebär då hon måste upphäva en djurisk förbannelse innan det är för sent.

Regisserad av Mark Andrews (Superhjältarna, Råttatouille, John Carter of Mars) och Brenda Chapman (Lejonkungen, Prinsen av Egypten), och producerad av Katherine Sarafian (Lifted, Superhjältarna), är ”Modig” ett fantastiskt äventyr fyllt av hjärta, minnesvärda karaktärer och Pixars typiska humor som uppskattas av en publik i alla åldrar.

Disney Pixars Modig hade galapremiär den 26 Augusti 2012 i regi av Subito och visas i Disney Digital 3D™ på urvalda biografer. Många kända ansikten trotsade regnet och kom till biograf Rigoletto i Stockholm.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s