ABBA museum i Swedish Music Hall of Fame

Posted on

Onsdagen den 3 Okt. 2012 presenterades planerna på ett ABBA-museum i Stockholm. En permanent utställning med det mesta från den legendariska popgruppens karriär kommer att finnas i Swedish Music Hall of Fame som byggs på tomten där klassiska restaurangen Lindgården stod på Djurgården. Björn Ulvaeus från ABBA medverkade vid en presskonferens på Hasselbacken då det nya museikonceptet avtäckdes. ABBA-medlemmarna kommer att bidra med instrument, kläder och annat från sin storhetstid, uppgav arrangörerna.

Det var i maj som planerna på ett svenskt museum för populärmusik presenterades med artister och låtskrivare som Niklas Strömstedt och Bengt Palmers bland initiativtagarna. Men planerna på ett Abba-museum hade funnits länge i Stockholm. Redan 2006 presenterade privata entreprenörer planer på ett museum som skulle ligga på Stadsgårdskajen där nuvarande Fotografiska museet numera är inhyst, men planerna gick inte att genomföras av kostnadsskäl.

Något år senare tog Gröna Lunds ägare upp planerna, med tanken att förlägga museet bredvid det berömda nöjesfältet på Djurgården. Nu sex år efter de ursprungliga planerna ser museet ut att bli av i Swedish Music Hall of Fame utanför Gröna Lund.  Här följer bilderna ifrån presskonferensen, och bygget som beräknas stå klart i Maj 2013.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s