Treater på Intiman

Posted on Updated on

TREATER – SEX TIMMAR KOMEDI!

I höst hade den komiska succétrilogin Treater nypremiär, nu i sin helhet, på Intiman. 

Häng med till den engelska landsbygden där Josephine Bornebusch, Erik Johansson, Maria Kulle, Johan Rheborg, Vanna Rosenberg och Johan Ulveson ger tre olika perspektiv på en helg full av intriger.

Pjäserna Matsalen, Vardagsrummet och Trädgården heter i original The Norman Conquests och skrevs för över 40 år sedan av Alan Ayckbourn, ofta omtalad som den mest spelade brittiske dramatikern efter William Shakespeare. Till hösten spelas trilogin i sin helhet på Intiman, regisserad av Emma Bucht. De tre pjäserna beskriver samma händelseförlopp, fast ur tre olika perspektiv. Det som sker i matsalen, får en annan innebörd när vi senare ser samma tidpunk spelad i vardagsrummet och en tredje i trädgården. Här gäller det alltså att hänga med,men framförallt att vara beredd på en sex timmars skrattfest.

Vi befinner oss i ett stort hus på landet. Där vi får följa sex karaktärer, otrohet och starka viljor blandat med en drös missförstånd. I huset bor Annie (Vanna Rosenberg) tillsammans med sin ragata till mamma. Hennes planerade helg tillsammans med svågern Norman (Erik Johansson) ställs plötsligt in, vilket påverkar allt och alla. Annies bror Reg (Johan Ulveson) har tillsammans med sin inåtvända fru Sarah (Maria Kulle) kommit för att passa huset. Båda, särskilt Sarah, drabbas av chock när de inser att det är kvinnokarlen Norman och inte den snälla grannen Tom (Johan Rheborg), som Annie tänkt träffa. För att rädda situationen ber hon Ruth (Josephine Bornebusch), Normans iskalla fru att komma till platsen. Ruth försöker desperat att styra upp situationen, men faller själv för Normans oslagbara charm. Frågan är; hur många relationer klarar Norman av att hålla vid liv?

Under spelperioden samarbetar vi med restaurangerna Primo Ciao Ciao, Restaurang Bankomat, Tranan och Wasahof som har tagit fram speciella Treater-menyer anpassade för middagspauserna. Mer info om menyerna hittar du här.

Nypremiär var den 28 september 2012 på Intiman, eftermiddagen och kvällen den 6 Okt. 2012 bjöd Mikael Aringsjö in ett 60-tal vänner till en härlig  (lång) föreställning under lördagen. Här följer några bilder innan föreställningen av Cawa Media, samt under föreställningen av fotograf: Mats Bäcker:

Biljettpriser
Pris 950 kr
Pensionärs/studentpris 665 kr
Ticnets serviceavgifter tillkommer på biljettpriserna.

Speltid 6,5h inklusive middagspaus

Fredagar
Matsalen kl 16.00- 17.45
Vardgasrummet kl 18.45-20.30
Trädgården kl 20.45- 22.30

Lördagar och Söndagar
Matsalen 14.00-15.45
Vardgasrummet16.00-17.45
Trädgården 18.45-20.30

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s