Lukovska Spa – Serbien

Posted on

Lukovo Spa

Lukovo Spa ligger i södra Serbien, på den östra sluttningen av berget Kopaonik, på territoriet i Kursumlija kommun. Det ligger 60 km ifrån toppen av berget, 36km från Kursumlija, 100 km från Nis och Krusevac och 300 km från Belgrad.

Det ligger på en höjd av 681 meter över havet, vilket gör den till det högsta Spa i Serbien, Omgivet av toppar över 1000 meter, så har det en trevligt och milt klimat.
Lukovo Spa och kurort är väl känt sedan gamla tider. I flera historiedokument, nämns det i texter från det romerska riket epok som en plats där romerska legionärer kom för att återhämta sig, och som varit handels vägskäl. Kung Milutin har också varit i regionen, men den senaste perioden av händelser skedde under de senaste 20 åren.

Idag, i Lukovo Spa, finns det två moderna och välutrustade hotell: – Hotel Kopaonik och Hotell Jelak. Båda hotellen erbjuder boende i bekväma enkel- samt dubbelrum och lägenheter. Det erbjuds medicinska och terapeutiska behandlingar, inomhus- och utomhuspooler med termisk vatten 350C, restauranger m.m. Den totala kapaciteten är 290 bäddar.

Den främsta orsaken till att så många gäster kommer till Lukovo Spa är de helande naturliga faktorerna – det helande vatten, helande lera, klimatfaktor (höjden). Det finns 37 vattenkällor ifrån underjorden av olika sammansättningar, och temperaturer som sträcker sig från 8 till 700C, alla belägna på ett litet territorium. Det termiska vatten som används för terapi är milt alkalisk med närvaro av vätesulfat i sammansättningen, vilket gör den lämplig för behandling av:

– Degenerativ och inflammatorisk reumatism,
– Benskörhet,
– Gikt,
– Tillstånd efter benbrott och kirurgiska ingrepp på ben och gemensamma system,
– Tillstånd efter implantat av höft och knä, och förbehandling,
– Gynekologiska sjukdomar.

Till sitt förfogande, har gästerna på Lukovo Spa den medicinska och terapeutiska avdelningen, där den professionella personalen tar hand om din hälsa. Behandlingar baserade på termisk vatten utförs där – hydroterapi (pärlbad och undervattensmassage) Lerterapi, liksom andra terapier – elektro, magnetterapi, Kinesio och hydrokinesiotherapy, manuell massage och mycket mer utförs av specialieter på plats..
I det nya hälsocentret, finns alla de positiva egenskaperna hos vatten, värme och ånga. De används alla för att främja hälsan. Alla gäster som vill lindra stress och bli av med gifter, återfå styrka och vitalitet, kan använda salt rummet, tepidarium, tropiska regn, ångbad, bastu, jacuzzi, eteriska olje massage eller massage med varma vulkaniska stenar. Efter Wellness behandlingen kan gästerna koppla av i pooler med termisk vatten.

Lukovo Spa erbjuder många möjligheter till en aktiv semester och rekreation. De markerade vandringsstigarna varierar i längd och svårighetsgrad. Man passerar genom naturen och nära historiska monument. Sport anhängare kan använda idrottsplanen och sporthallen, och dessutom kan gästerna använda gymmet, spela bordtennis, dart, biljard och olika brädspel.

Många utflykter med Spa guide organiseras till de närliggande platserna. Gästerna kan besöka:
– Djävulens Ort, monument gjorda av naturen, unika för Serbien och mycket sällsynta i världen. De består av två sällsynta företeelser: jord skiffer av olika form och storlek som skapats av erosion, och två extremt sura och mineraliserade källor,
– Prolom Spa och Church of Holy Metamorphosis i Prolom Spa,
– De första grunderna för Stefan Nemanja, med anor från XII-talet i Kuršumlija och
– Den 7500 år gamla neolitiska utgrävningarna i Plocnik.

Under vintermånaderna, kan gästerna njuta av snösporter. Det finns en skidbana med en skidlift i närheten av hotellet, eller njuta av vinterlandskapet. Vi rekommenderar att bada i utomhuspoolen med termisk vatten på vintern.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s