Klara K-dagen

Klara K samlar makthavare, opinionsbildare och experter för att hålla årets viktigaste samtal om jämställdhet, mod och inkluderande ledarskap. 6 December, 2016 på Hotel Rival. För arrangemang Taste PR.

En ny historia

Historieberättandet har alltid varit det viktigaste verktyget för att föra över traditioner, uppfostra, skrämma och locka. Många hävdar att vi haft ojämställdhet sedan tidernas begynnelse. Det stämmer inte. På Klara K-dagen djupdyker vi i vilka historier som styr oss, vilka effekter de får och hur vi kan förändra. Nu skriver vi ny historia!

VILKA HISTORIER BLIR BERÄTTADE OCH VARFÖR?
Pamela Reynold, tidigare näringslivsprofil som sadlat om till författare, avslöjar historieförfalskningar vi alla gått på.

EN NYKTER SEXIST
Musse Hasselvall, programledare, skådespelare, regissör och MMA-medaljör, reflekterar över resan från sexist till en modern man.

NÄR DET GODA VINNER
Tidigare FN-chefen Anders Kompass berättar den osannolika historien om tystnadskulturen på FN:s kontor för mänskliga rättigheter.

DE KALLAR OSS WHISTLE BLOWERS MEN VI GJORDE BARA VÅRT JOBB
Anders Kompass, tidigare FN-chef, Catharina Lagerstam, styrelseproffs som bla satt i styrelsen för HQ Bank och Dr. Åsa Lundquist Coey, expert i företagskultur, diskuterar organisationskulturer och deras risker.

DÖDSHOTAD OCH NÄTHATAD
Att göra sitt jobb utan att bli hotad till döds är en rimlig förväntan på en arbetsdag. Tyvärr är det inget årets Pingvinpristagare, Anita Sarkeesian, kan ta för givet. Här delar hon sin berättelse.

klara-k-pingvinkraft-2016-600x283

MORGONDAGENS LEDARSKAP
Handelshögskolans rektor Lars Strannegård, Annika Elias, ordförande i chefsorganisationen Ledarna, och Susanne Najafi, serieentreprenör och riskkapitalist, talar om det hållbara och värdeskapande ledarskapet.

Det blev också musikunderhållning av hyllade stjärnskottet Cajsa Siik och en hejdundrande prisutdelning där vi delar ut förebildspriser till personer som gör skillnad och bidrar till en ny historia.

Dagen avslutades med mingel och bubbel i glasen. Klara-K dagen

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s