Vaiana galapremiär

Posted on

Vaiana, i andra regioner känd som Moana, är en amerikansk datoranimerad långfilm som producerades av Walt Disney Feature Animation och släpptes av Walt Disney Pictures. Det är den 56:e filmen på listan över Disneyklassiker. Filmen är regisserad av Ron Clements och John Musker, och medregisserad av Don Hall och Chris Williams. Filmen innehåller musik som skrevs av Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa’i, och Mark Mancina.

Filmen berättar historien om Vaiana, den viljestarka dottern till hövdingen över en polynesisk stam, som valdes ut av självaste havet för att återförena en mystisk relik med sin gudinna. Vaianas ö blir drabbad av förödelse, och hon ger sig ut på jakt efter Maui, en legendarisk halvgud, i hopp om att kunna rädda sitt folk. Filmens roller röstas av bland andra Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger och Alan Tudyk.

Vaiana hade biopremiär i USA den 23 november 2016, och kommer att ha svensk premiär den 3 februari 2017. Filmen utgör tillsammans med Zootropolis första gången sedan 2002 som Walt Disney Animation Studios har släppt två filmer under samma år. Filmen fick beröm för sin animation, musik och röstskådespelare. Filmen har hittills intjänat över 295 miljoner dollar från hela världen.

”DISNEYS VAIANA – WIKTORIA, BJÖRN BENGTSSON OCH JENNIFER BROWN BLAND DE SVENSKA RÖSTERNA

Idag kan vi offentliggöra de svenska röstskådespelarna i den nya Disneysuccén VAIANA. Melodifestivalaktuella WIKTORIA gör rösten till titelkaraktären Vaiana och sjunger den svenska versionen av hitlåten ”How Far I’ll Go” – på svenska ”Vad jag kan nå”

WIKTORIA debuterade i Melodifestivalen 2016 med låter ”Save me” som kom på en fjärde plats. I år ställer hon upp med bidraget ”As I Lay Me Down”. Imorgon släpps även den nya singeln ”Unthink You”.

Som den andra huvudrollen, halvguden Maui, hör vi Björn Bengtsson och i övriga roller Jennifer Brown, Jamil Drissi, Gunvor Pontén, Glenn Edell, Magnus Wedrup, Sanna Martin, Bert-Åke Varg, Anton Lundqvist och Tilla Ydring.”

Galapremiär i Stockholm på Biograf Rigoletto den 24 Januari, 2017 i regi ZAP Events & PR.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s