Vikingaliv – invigning

Från idé till verklighet

Idén till Vikingaliv kom av det stora internationella intresset för vikingatiden samt det faktum att det finns ett behov av att kunna uppleva vikingatiden på ett snabbt, modernt och intressant sätt, fortfarande utifrån en korrekt berättad historia. Utifrån detta har man format ett mycket erfaret och kreativt team som tillsammans skissat fram konceptet som kommer sätta vikingarna på Stockholms karta. Initiativtagarna består av Staffan Götestam, ansvarig regi och manus, vd Ulf Larsson, LG Nilsson, ansvarig för gestaltning och scenografi samt Fredrik Uhrström, arbetande styrelseordförande.

show

En av båthallarna i Wasahamnen på Djurgården fanns för uthyrning och projektet började därmed ta fart. Näste man att göra entré i projektet blev Björn Sundeby som finansierade en förstudie. LG Nilsson och Fredrik Uhrström fick därefter kontakt med Olof Stenhammar som ville vara med på resan tillsammans med entreprenörerna Per Falk och Hans Olofsson. Även investmentbolaget Vator Securities såg möjligheterna i projektet och bidrog till den slutgiltiga finansieringen som behövdes för att Vikingaliv skulle bli verklighet.

Den högtidliga invigningen med kunglig närvaro av Vikingaliv skedde den 28 april, 2017 på Djurgårdsvägen 48, i Wasahamnen. För fint arrangemang under invigningen stod Petré Event AB.

Läs mer om alla initiativtagare här.

Vikingaliv – Stockholms nya besöksmål

Målet är att bli en ny, spännande och intressant besöksattraktion i Stockholm. Där både stockholmare och turister får möjligheten att uppleva en av de mest fängslande perioderna i Sveriges historia – vikingatiden. Varmt Välkomna…och se Cawa Media’s bilder infrån invigningen här:

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s