Mr Voon invigningsfest

Storslagen invigningsfest den 2 November, 2017 av Mr Voon på Smålandsgatan 26 i Stockholm.

22089093_119069615438677_1275803876788183820_n

Sedan tidigare finns restaurangkonceptet Miss Voon både i Stockholm och Uppsala. Den 3 november fick hon ett syskon när Mr Voon öppnade på Smålandsgatan, vid korsningen Norrlandsgatan.

– Miss Voon har funnits i sex år, det har blivit så inarbetat att vi inte vill förändra det. Men vi har länge haft tankar på att göra ett Mr Voon som ska bli en nytolkning på Miss Voon, berättade köksmästarna och delägarna Jonas Svensson samt Melker Andersson.

Inspiration från Asien

Bland annat kommer konceptet att skilja sig vad gäller menyupplägg. Köket, som hämtar inspiration från hela Asien, kommer att vara öppet och bestå av olika stationer med fokus på grillat.

Fokus på råvaran

Och medan Miss Voon lägger mycket energi på de enskilda rätterna, kommer Mr Voon framförallt att fokusera på råvaran i sig. Här hittas vegetariskt, fisk, skaldjur och kött – inklusive premiumprodukter så som japanskt wagyu-kött.

– Råvarorna kommer att smaksättas så som vi tycker passar. Sedan bygger man ihop sina rätter själv. Det kommer att finnas mycket tillbehör, en stor salladsstation och en raw bar med råbiff och ostron.

Kök som är öppet till midnatt

Köket kommer att ha öppet till midnatt, en timme senare än de flesta andra kök. Något som Jonas Svensson menar ligger i tiden.

– Det är många som vill komma och äta sent nuförtiden. Det kommer att vara en meny som är uppbyggd för det. Med ett brett prisspann och olika råvaror, så att du kan komma och äta flera dagar i veckan utan att det blir för dyrt.

För den som är mer sugen på att dricka kommer det även att finnas en stor bar, där man satsar lite extra på sake och cocktails.

Planen är också att bjuda in till olika musikevenemang från torsdag till lördag. Öppettiderna är till en början 17-01.

Invigningsfesten arrangerades av Wonderland event, med uppträdande av härliga Rhys.

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s