Cryo Cabin på Revivekliniken i Stockholm

Kyla är det nya heta som gäller. Nya Cryo Cabin har kommit till Revivekliniken i Stockholm för första gången. Du ”duschar” i en kabin under 3 minuter i -130 grader och hela din kropp får en rejäl kick! Genom en förbättrad blodcirkulation får du flera effekter som ökad prestationsförmåga, lenare hud, sänkta stressnivåer, högre kaloriförbränning, fett- och cellulitreducering etc. 

Kylan ska ”bota” depression & göra att man blir mycket piggare, får mer energi, blir klarare i hjärnan & allmänt gladare. Detta kände vi på Cawa Media som testade Cryo Cabin på Revivekliniken efter 3 min. Det kan vi lova! Det botade även stress, och gav oss en ny fräsch känsla i hela kroppen.

Du går in i Cryo Cabin endast iförd underkläder, och lånar ett par duntofflor när du kliver in i max -160 grader.

Cryocabin är en ny och spännande metod för att öka patientens generella välbefinnande och hudkvalitet/spänst genom att exponera hela kroppen för temperaturer ända ner till minus 130 grader Celsius.

Man står inne i detta lilla bås, som är öppet upptill. Huvudet sticker upp ovanför och även händerna hålls upp på kanten, och under de 3 minuter man är inne i Cryo Cabin ska man röra sig runt under processen hela tiden. Temperaturmätare och nedräknade ser man på skärmen. Revivekliniken är än så länge ensamma i Stockholm om denna behandling. Det kostar 700:- per gång hos Revivekliniken , och man kan köpa ett klippkort på plats. För att nå bästa resultat, rekomenderades tre behandlingar i veckan.

#reviviekliniken #cryocabin 

Vad är Cryotherapy?

Cryotherapy är en snabb och sund process som accelererar kroppens naturliga återhämtning samtidigt som den förbättrar det totala välbefinnandet och ger ny energi åt kroppen.
Cryotherapy är en helt torr och extremt kylande process som sänker en persons hudtemperatur ner till 5ºC under en behandling på upp till 180 sekunder. Medan kroppen är inne i en CryoCabin, omges kroppen av en kväveånga som håller en temperatur ned till -140ºC.

Hur ofta kan jag göra Cryotherapy?

Vi rekommenderar 6-8 behandlingar under de två första veckorna för att låta kroppen anpassa sig till nya vanor; därefter är det är det effektivt med 3 behandlingar i veckan. Inte mer än två gånger om dagen om du tränar hårt eller är inskriven på rehabiliteringsklinik. Annars brukar en regelbunden behandling på två till tre gånger i veckan ge önskad effekt för de flesta människor.

Cryotherapy innan eller efter träning?

Cryotherapy före träning eller ett lopp/event ökar din fysiska och mentala prestation genom att öka blodflödet, syresättningen, ämnesomsättningen samt aktivera adrenalin- och endorfinflödet. Du får mer energi, ökad uthållighet och mindre smärta.
Cryotherapy efter atletisk ansträngning påskyndar läkandet av muskler, cellförnyelse och återhämtning samtidigt som inflammationer och smärta minskar. Helst bör du använda Cryotherapy före och efter viktiga sportevents.
Vissa experter rekommenderar 5 minuters lätt motion efter en Cryotheraphy-behandling. Detta stabiliserar din kroppstemperatur samtidigt som det främjar vasodilatation (utvidgande av kroppens blodkärl). Rörelser framkallar snabbare vasodilatation hos blodkärl och kapillärer och kan förlänga smärtlindringstiden samt ge dig mer välbefinnande.

Är Cryotherapy en beprövad återhämtningsmetod?

Ja. Cryotherapy har funnits i decennier och har använts i Europa och Asien i närmare 30 år. Faktum är att de senaste sju åren har mer än två miljoner behandlingar genomförts i Europa med CryoCabins.

För att läsa mer om studier av Crytotherapy, vänligen besök: https://www.cryocabins.com/clinical-studies

Jag är gravid kan jag då göra Cryotherapy?

Grattis! Dock ska du inte göra helkropps-Cryotherapyi när du är gravid. Vi ses när du har fått din baby.

Vad skall jag ha på mig under en CryoSession?

Under behandlingen har man endast underkläder på sig samt dunsockar och vantar. Dunsockar och vantar tillhandahåller vi från CryoSweden, du kommer också att få låna en morgonrock som du har på dig innan och direkt efter behandlingen.

Kan jag ha på mig smycken eller accessoarer under behandlingen?

Nej. Alla föremål som klockor, ringar, kedjor, armband, örhängen osv måste tas av innan behandling.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s