Kulturhistoriska filmer om Kazakhstan

Publicerat den Uppdaterat den

Varmt välkomna till en kulturhistorisk filmvisning om Kazakhstan den 10:e mars som arrangerades av föreningen Youth of Kazakhstan in Sweden.

Två intressanta och välgjorda filmer från Kazakstan på kazakiska med engelsk textöversättning. Samtidigt erbjöds traditionellt kazakiskt ”fika” som serverades under mingelpausen. Vi fick även avnjuta ljudet från det traditionella musikinstrumentet Dombra samt se fotoutställningen ”Möt Kazakstan”.

Program:
15:00 – 17:15 filmen ”Myn bala”
17:15 – 18:00 fika & mingel
18:00 – 19:45 filmen ”Shal”

”Myn bala”
Ett historiedrama om själens frihet och om kampen mot slaveri och despotism. Den aldrig inaktuella historien om kärlek, förlust och svek betraktat utifrån den kazakiska ungdomens perspektiv. Se filmen här:

”Shal”
Inspirerad av Ernest Hemingways roman ”Den gamle och havet”. ”Shal” var Kazakstans bidrag till Oscar för bästa utländska film 2014. Filmen utspelar sig inte på det hemingwayska havet utan på de ödsliga vinterstäpperna i Kazakstan där en flock vargar inväntar sitt byte. Hur väl står sig en gammal man, vilse i en snöstorm, gentemot dessa skoningslösa vilddjur, räcker han till för att skydda sin älskade flock får – och sitt eget liv? Se filmen här:

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s