Ledarstudions AW – Stipendiumutdelning

Den 31 Maj 2018 på Ledarstudions AW delades årets stipendium ut till minne av Jan Stenberg till Sigrid Sörberg – stort grattis säger Cawa Media!

Motiveringen och en intervju med Sigrid kommer ut imorgon på sociala medier och på vår hemsida. www.ledarstudion.se

Sigrid kommer att få gå ett av våra program, Det Personliga Uttrycket, i höst. Vi ser så fram emot att få följa henne på resan!

Jan Stenberg blev koncernchef för SAS efter en lång karriär inom Ericsson från 1967 till 1993. Han ledde SAS från 1994 till 2001 genom en omvälvande tid för flygbranschen och han var drivande i skapandet av Star Alliance. Till utbildningen var han jurist från Stockholms Universitet och han blev filosofie hedersdoktor vid Mittuniversitetet 2010.

Jan ställde alltid höga krav på sig själv, sin ledningsgrupp, alla ledare och hela organisationen. Med ett stort engagemang i all ledarutveckling bildades en ny form av dialogmöten för SAS hundra högsta chefer. Syftet var att kring strategiska frågor skapa helhetssyn, lära av varandra och få förändringskraft. Han var en inbiten vän av, och mycket kunnig kring, kvalitetsfrågor. Jan drevs av tanken att ett företag utvecklas av ständiga förbättringar med helhetssyn i alla delar av organisationen. Det skapar kund­fokus, hållbart agerande och tar tillvara på människors och verksamheters fulla potential. Jan brann för att hjälpa andra hitta sin potential och var mentor till många adepter.

Stipendiet
Stipendiaten ska vara en ung person som vill verka i Jan Stenbergs anda. Med detta menar stiftaren att stipendiaten ska vara en kunskapstörstande, kvalitetsfokuserad och människointresserad person med ambition att vara en inkluderande, kundfokuserad och utvecklande ledare.

Stipendiet innebär en kostnadsfri plats i Ledarstudions program Det Personliga Uttrycket.

Processen
Nomineringen ska ske skriftligen med motivering senast den sista mars varje år. Processen initieras genom en inbjudan från Ledarstudion, bland våra kunder, i sociala medier och på hemsidan.

Nomineringarna bedöms av en jury bestående av Lena Ahlström (VD Ledarstudion AB), Helena Saxon (CFO Investor AB och Jans dotter), Marie Ehrling (styrelseordförande Telia Company AB), Gry Mölleskog (riksmarskalk Norges Kungahus), Bibi Rödöö (programchef Sommar SR P1), Marita Hellberg (tidigare personaldirektör Ericsson), Carola Määttä (kommunikationsdirektör Polismyndigheten) och Marie Molin (vVD Ledarstudion AB).

 

Vi tackar Lena för ännu en härlig fest på takterrassen! Solen sken som vanligt på alla dina bjudningar, både bildligt och symboliskt. Att se utdelningen av Jan Stenberg Stipendiet kändes oerhört fint. Han hade varit stolt och glad. Inte bara för stipendiet utan även för Ledarstudions otroliga utveckling och framgång som Cawa Media följt genom alla år.

 

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s