Lilith Eve konsert i Uppsala

43078644_10213710517580942_4811723742281465856_n

Lilith Eve är en riksförening för kvinnliga kompositörer och musiktextförfattare, som också framför sitt eget material på scen. Kvällens konsert på Creperi Lemoni inkluderade många fina artister med bl.a Martina Maren Orlop som sjöng med Tommy Aperia musik på Italienska, Svenska, Engelska, samt tyska med Martina’s egen tango, och gav kvällen en speciell internationell inramning.

Det serverades härliga Creps samt Galetter, plus dryck därtill under hela kvällen. Artisterna avlöste varandra med skönsång, samt härlig poesiläsning.  Publiken var entusiastisk, Cawa Media tackar för en underbar sång och poesikväll i Uppsala centrum, med gästartister samt mycket god mat. Högsta betyg.

Lilith Eve ordnar kurser, workshops och träffar för sina medlemmar och bjuder på konserter för allmänheten där allt kan vara möjligt: pop, visor, ballader, folkton, jazz, poesi, blues.

Medlemsavgift 250 kr/år – Stödmedlem 150 kr/år – PG 100 78 85-5

Konsert i Uppsala på restaurang Creperi Lemoni kl 19.00 lördag den 13 okt. 2018.

Med artisterna:  Martina Maren Orlop, Derly Gusman, Carolina Olson, Jeannie Sinaga Helmfrid, Åsa Norén, Signe Rudberg Selin, vid pianot Martin Ekström.

Lilith Eve Official, SwedenBildamusik Uppsala och Crêperie Lemoni

http://www.creperielemoni.se/ Se gärna reportaget med bilder ifrån 2017 på:

https://cawamedia.wordpress.com/2017/11/12/an-eve-for-liliths-hostkonsert-2017/

Det var fullbokat på Crêperie Lemoni i Uppsala, inga stolar var lediga för 2018-års konsert under Lilith Eve. Martinas show med egen text och musik var pampig och full av energi, Tommy musik arrangemang bidrog till en stark och musikalisk föreställning, publiken var trollbunden och applåderna genererade en helt fantastisk känsla av sammanhörighet med alla uppträdande artister på Liliths Eve 2018.

Arrangemang: Signe Rudberg Selin

Om Martina Maren Orlop & Tommy Aperia

20181011_153133

Lite om Tommy Aperia och hans bakgrund. Han började lära sig spela piano av Romano Pilotti, Tage Stagnell, Eva Engdahl m.fl. Gick på Calle Flygares teaterskola och sedan bl.a hos Hasse Funck. Spelade med i band som Sandee Obs med amerikanska sångerskan Sandee Champion. På 70-talet var Tommy med i SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) och spelade piano & orgel med Paul Dennis, och i flera år med Sten Carlsson och Salta Mandlar. Producerade ett 20-tal skivor, studerade till  ljudtekniker, samt gjorde inspelningar i Sverige och USA.

Gjorde arrangemang till 2 Chilenska sångare som gick in på topplistan i Chile. Gjorde mera arrangemang, och skrev egen musik, spelade in både sin egen & andras låtar på Spanska. Deltog med en låt på Viña Festival. Flyttade från Viña del Mar till Santiago under ett år, skrev musik och arrangerade där. Fortsatte till La Paz, i Bolivia, jobbade på en rockradio station, fortsatte med inspelningar där.

Arbetade delvis med Bolivicion i La Paz som länkade spanska MTV. När Tommy senare flyttade hem till Sverige igen kom sångerskan Annie Mitchell från Santiago på besök. Hon sjöng in en av Tommys låtar tidigare i Chile. Hon har varit i Sverige 3 gånger för att spela in sin musik och sjunga Tommys låtar. Nästa besök är inplanerat sommaren 2019.

Fick kontakt med Monica Antonsson som hade Vallentuna Revyn i Stockholm. Tommy spelade med i hennes grupp Waduvill för länge sen. Hon skriver sina egna texter och spelat in runt 25 låtar av Tommy och även gjort översättningar av Annie Mitchells musik med sånger på Svenska.

Sedan hade Tommy turen att via LLS Video få kontakt med Martina Maren Orlop. Har skrivit arrangemang även där, intensivt på runt 20 låtar. Tommy har medverkat i 11 radioprogram med sina artister under 6 månader i år. Alltså, skriver musik, arrangerar, lägger vanligtvis på alla instrument själv & gör inspelningarna. Dock inte gitarr. När det behövs en bra gitarrist har Tommy turen att få hjälp ifrån både Sverige och utlandet.

Tommy synkar allt i sin egen studion här hemma i Sverige. Här följer några länkar till Martinas egen musik, med arrangemang av Tommy Aperia.

20181011_153528

Lite om Martina Maren Orlop och hennes planer. Martina har fått erbjudandet att uppträda med flera shower i Uppsala och hon planerar att fortsätta göra det  tillsammans med Signe Rudberg Selin, som är en annan rutinerad sångerska med en lång musikalisk bakgrund. Se Martinas blogg

Även härliga Sofia Nordgren ska delta med roliga inslag av Stand up komedi. Planer finns även för ett kommande större event i Stockholm med flera artister. Martina har nu hittat tillbaka till sina rötter och alla vänner efter en längre tid av total dedikation för skapandet av sin egen musik.

20181013_160923 (2)

Länkar till Martina’s musik med Tommy’s arrangemang:

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s