Korvkultur – Invigning

fb_img_1548279161995

Nu har Korvkultur öppnat i Hötorgshallen – Stockholm

50431369_2235792433107898_4771226023201079296_o

Pampig Invigningsfest den 23 Januari 2019 i arrangemang Johan Carlén med många inbjudna VIP gäster i Hötorgshallen mitt i Stockholm city.

KORVKULTUR

Välkommen till en handlare där hantverk, råvaror och smaker verkligen får ta plats. Hos Korvkultur på nedre plan kan du handla kvalitetskorv över disk men även sätta dig och beställa in deras Modbricka Deluxe till lunch. Deras take away-låda med stroganoff gjord på Wagyu-falukorv har blivit en riktig stammisfavorit.

Roland Persson är knappast någon nykomling på den svenska restaurangscenen. Vid sidan av att ha blivit vald till Årets kock har han arbetat på Stockholmskrogar som Konstnärsbaren och Berns samt varit köksmästare på Franska Matsalen. I åtta år var han också medlem i Svenska Kocklandslaget.

Men hans nästa steg i karriären sticker ut, nu öppnar Roland Persson tillsammans med två affärskolleger Korvkultur, som är en korvbar i Hötorgshallen i centrala Stockholm. Roland Persson nämner först ordet ”gourmetkorv” när han ska beskriva konceptet, men ändrar sig snabbt igen.

Korvkultur kommer att sälja korv från flera tillverkare, men under det senaste året har Roland Persson också arbetat fram ett tiotal egna recept, plus en mängd olika tillbehör, i sitt kökslabb på Södermalm i Stockholm. Korvarna produceras av en charkuterifirma och majoriteten av dem kommer varken grillas eller stekas utan serveras kokta.

Att det är just korv som hans nya koncept kretsar kring har sin förklaring. Roland Perssons intresse för mat föddes redan när han var liten. Fascinationen för hans mormors gräddiga matlagning tog honom till en tvåårig restaurangutbildning och sedan vidare till en plats som elev på Operakällaren.

I början av 1990-talet arbetade Roland Persson på Franska Matsalen på Grand Hôtel. Där var han med och lanserade lammkorv på menyn. Att servera korv på en finare restaurang var ett nytt grepp på den tiden, men det visade sig fungera. Rätten stannade på menyn i 15 år.

Sedan dess har korven följt Roland Persson i karriären. I mitten av 2000-talet valdes han in som ledamot i Korvakademien – en ideell sammanslutning som arbetar för att höja korvens status och ligger bakom arrangemang som Korvens dag och Korvfestivalen.

Under förberedelserna inför Korvkultur har han, precis som restaurangnamnet skvallrar om, inspirerats av flera av världens hörn, utan att det svenska arvet tappas bort.

Visionen är stor. Efter lanseringen i Hötorgshallen finns planer på ytterligare restauranger i Stockholm och kanske även i andra svenska städer.

Redan nu finns en utlandsetablering med i bilden.

Besök gärna Korvakademien.nu

 

708c53_f05a1b197b994a56b7c5fe69ee61fc66_mv2

28432703_225386718024883_2664979356937355264_n

 

Annonser

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s