Näringslivets mäktigaste kvinna 2019

Veckans Affärer korade årets mäktigaste kvinna 2019

Näringslivets mäktigaste kvinna 2019: Åsa Bergman, vd & koncernchef för Sweco

Motivering: Hon styr över 15 000 medarbetare i 70 länder i Europas ledande företag i branschen. Med fokus på urbanisering, digitalisering, globalisering och ökad miljömedvetenhet är det hon som leder arbetet med att skapa framtidens samhälle.

Årets börs-VD: Petra Einarsson, vd för Billerud Korsnäs

Motivering: Hon är en av svensk basindustris verkliga tungviktare som befinner sig i en unik position med möjligheten att bromsa ett av de just nu mest akuta och uppmärksammade globala miljöhoten och hjälpa oss ställa om mot mer hållbara alternativ.

Årets Direktör: Cecilia Qvist, Global Head of Markets, Spotify

Motivering: Hon leder den geografiska expansionen i Sveriges just nu mest framgångsrika export- och varumärkessuccé och har så här långt ansvar för 79 länder.

Årets Entreprenör: Pernilla Ramslöv, Nox

Motivering: Hon är serieentreprenören som gör tvärtom mot konkurrenterna. Med ett nytt ekosystem för svensk gigekonomi arbetar hon mot målet: att skapa världens bästa arbetsplats.

Årets Investerare: Jessica Schultz, Northzone

Motivering: Hon vet hur det är att få nej när man ska ta in kapital. Men hon vet också hur man skapar ett mångmiljardbolag. Nu är hon en av de tyngsta profilerna inom svenskt venture capital.

Årets Samhällsförändrare: Anna Bergström, Retuna

Motivering: Delegationer från 25 länder och nästan varenda svensk kommun har nyfiket besökt hennes skapelse, framtidens marknadsplats. Hon har bevisat att det går alldeles utmärkt att både tjäna pengar och rädda miljön.

Årets Styrelseproffs: Sarah McPhee

Motivering: Som en av Sveriges allra tyngsta finansprofiler har hon perspektiv långt bortom siffrorna. Nu vill hon leda företagen rätt genom att förändra i grunden och skapa mervärde för både kunder och samhälle.

Årets Techprofil: Sophia Bendz, Atomico

Motivering: En spindel i det snabbt växande och allt starkare svenska technätet. Som en av de allra först anställda på det tyngsta svenska bolaget är hon idag som affärsängel och riskkapitalist med och formar en hel bransch.

Årets Framtidshopp: Greta Thunberg

Motivering: Nej, hon är varken direktör eller entreprenör. Men Greta Thunberg har 16 år gammal skaffat sig en tyngre maktposition än förmodligen någon av de övriga namnen på vår 125-lista någonsin kommer att komma i närheten av.

Veckans Affärer har i över 20 år utsett de 125 mäktigaste kvinnorna i svenskt näringsliv. Den 7 mars arrangerade VA magifik en galakväll med prisutdelning i fina Vinterträdgården på vackra Grand Hotel i Stockholm.

Galakvällen inleddes med ett nätverksmingel för alla gäster. Därefter välkomnades man till bords i Vinterträdgården för en elegant trerättersmiddag.
Under middagen presenterades 125-listan och vinnarna inom åtta olika kategorier. I år delades ut pris till kvinnor inom följande kategorier:

– Styrelseproffs
– Börs-vd
– Entreprenör
– Direktör
– Investerare
– Samhällsförändrare
– Tech
– Näringslivets Mäktigaste Kvinna

Kvällen erbjöd även kunskap och inspiration från vår keynote Eira Thomas samt högklassig underhållning framförd av Sarah Cooper, Adée och The Magnettes. Moderator för kvällen var Anna Olin Kardell.

Här följer Cawa Media bilder:

 

 

 

Annonser

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s