St.Patricks day 2019

54278677_384184935729133_7804358479124103168_n (1)

Galway’s Irish Pub

Galway’s har sedan 1994 varit ett givet ställe för den som letar efter en genuin irländsk pub med god mat, nattklubb och dans till sena nätter. Då barpersonalen till stor del består av äkta irländare blir känslan av att vara på Irland så nära man kan komma mitt i Stockholms City. Baren är för övrigt en av Stockholms längsta irländska barer så alla får plats!

ladda ned (2)

Johan Calén bjöd in till en äkta St.Patrick’s day fest i äkta Irländsk anda på Kungsgatan mitt i Stockholm. Den fina Irländska puben Gaway’s stod för en fantastisk buffé samt massor med grön öl…

156479-image1_org

Saint Patrick’s Day (iriskaLá Fhéile Pádraig), ’Sankt Patriks dag’, är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon Patrick. I bland annat USAKanadaStorbritannien och Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig. Om man ser någon som inte bär vare sig kläder eller accessoarer i grönt har man enligt amerikansk tradition tillåtelse att nypa dem. Sankt Patrick är även känd som den person som införde kristendomen på Irland. Klöverblad symboliserar också Saint Patrick’s day på grund av att Sankt Patrick, enligt legenden, använde blad av trådklöver som en liknelse för att förklara treenigheten. Många irländare skickar levande trådklöverplantor till släkt och vänner världen runt lagom till St Patrick’s Day.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s