SivanDivan galapremiär

I en finstämd och varm dokumentär porträtterar Emelie Jönsson och Gustav Ahlgren en enveten naturkraft, en stjärna som aldrig fick chans att lysa med full kraft och de människor som troget står vid hennes sida, i hennes skugga.

ladda ned

SIVANDIVAN är berättelsen om operastjärnan Siv Wennberg som på toppen av sin karriär fick smaka på hur olika manliga och kvinnliga genier behandlas. Den 74-åriga hov- och operasångerskan Siv Wennberg har kämpat hela sitt liv att få förbli den hon är. En extrovert diva med lätt hybris som, trots att hon sedan länge blivit stämplad som alltför udda för operascenen, fortsätter slåss för att få synas… och höras.

”Jag borde vara en ikon för feminismen idag, tycker jag själv.”

Siv Wennberg är operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut mot Birgit Nilsson på Operan. Men efter en kometkarriär började hon motarbetas av etablissemanget och de allt för snäva normerna för hur ett kvinnligt geni får vara. Hennes karriär dog och idag vet få vem hon är och de som vet vem hon är skrattar åt henne. Men Siv Wennberg har bidat sin tid, och nu är hon redo för att hämnas på sina belackare. Vi följer Sivs väg till revansch och upprättelse, en hämnd på alla de som baktalat och svikit henne. Vid hennes sida står den kärleksfulla kavaljeren Eric-Alexander.

Galapremiär den 15 April 2019,  på Filmhuset i Stockholm. Arrangemang Taste PR.

Se Cawa Media’s bilder här:

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s