The Sleep revolution – Concept store

thumbnail_Logo The Sleep Revolution

The Sleep Revolution: A Sleep Concept for Repairing Nights and Joyful days

The Sleep Revolution är en livsstilsrörelse för bättre sömn, baserad i Sverige.
Grundare är Giselle Valle som skapade den första konceptbutiken för naturlig och
hållbar sömn, byggd på forskning. Nu i maj 2019 öppnar den nya konceptbutiken på Östermalm i Stockholm. Giselle berättar:
“Vi vill få människor att prioritera sin sömn eftersom den är nödvändig för att vi ska uppnå både fysisk, mental och känslomässig hälsa. För att kroppen ska kunna producera de hormoner som hjälper oss att upprätthålla vår livskraft, ha goda relationer, gå ner i vikt, leva längre och fatta bättre beslut behöver den sömn av god kvalitet. Sömn är helt enkelt den bästa medicinen och den är gratis! Kanske är det därför den inte varit så uppmärksammad? Vi är helt övertygade om att bättre sömn skapar en bättre värld.” “Sömnlöshet och sömnbrist är stora hälsoproblem i dagens samhälle och skapar både depression, olika sjukdomstillstånd och låg produktivitet. Anledningen till att många inte hittar varaktiga lösningar på sina sömnsvårigheter är att det inte är en quick fix och innehåller åtgärder på flera områden.”

Bakgrund
“The Sleep Revolution”. Idén kom först upp i samtal med vänner som talade om vilket enormt samhällsproblem sömnbrist blivit. Vårt beroende av mobiltelefoner dygnet runt och vår sömnmiljö som ofta består av material som inte är bra för varken vår kropp eller för miljön. Sammanfattningsvis kom Giselle fram till att sängmarknaden är i behov av en stor förändring och människor behöver kunna erbjudas alternativ till det som såldes på marknaden idag. De flesta människor idag är medvetna om vad vi stoppar i oss och hur material i kläderna påverkar oss. Men få tänker på det vi har mot våra kroppar hela nätterna i många år. Latex, memory foam och andra konstgjorda material påverkar oss negativt på flera sätt och materialet håller endast i max 10 år, sedan bränns det. Bara få varumärken i världen är helt latex fria och använder material som kan hålla i minst 30 år och som kan fräschas upp utan att behöva bränna. INGEN madrass eller sängbotten återvinns idag utan alla vi lämnar på “återvinningen” bränns. I Sverige bränner vi mer än 1 miljon sängar per år! The Sleep Revolution revolutionerar nu hela sömn marknaden i Sverige genom att erbjuda hållbara, naturliga och holistiska produkter av mycket hög kvalitet som gynnar både vår sömn och vår miljö. Förutom latexfria sängar av allra högsta kvalitet, lakan, kuddar och täcken tillverkade av naturmaterial i toppklass, massageapparater som hjälper oss slappna av och kroppen att tillverka sömnhormonet melatonin, oxytosin samt väckarklockor som väcker oss på ett behagligt sätt med mjukt ljus och ljud ifrån naturen.

Butikerna
The Sleep Revolution öppnade en “flagship store” i Paris som låg i det berömda 1:a
arrondicementet vid hörnet av St Honoré. Elle Deco France kallade den 2017 “The First Concept Store dedicated to Sleep”. I Stockholm finns en upplevelsebutik i Täby där man kan prova sängarna men även boka in en natt för att få en hel natts sömn i din egen utvalda säng. Upplevelseövernattningen kan bokas genom AirBnB eller genom en direktbokning på plats. Nu finns även den nya concept store på Östermalm.

Varumärken
Pauly & Sohn, – Pauly Beds, är ett av de äldsta sängtillverkarna i världen och har en historia av handgjorda exklusiva sängar och tillbehör sedan 1838. De delar, tillsammans med andra prestigefulla och anrika varumärken som Moet & Chandon, Rémy Martin och Christofle äran att vara hovleverantörer till Högsta Domstolen i Österrike bland annat.
Sängar, madrasser och bäddmadrasser är handgjorda med traditionella materialer: hästtagel, silke, cashmere, ull, bomull. Eftersom sängarna är latex och skumgummi fria, då är textilerna också fria av kemikaler som används mot eld (anti-fire). Pauly använder bara bomull utan polyester eller någon typ av plast. Sängarna garanteras i 30 år.
Kauffmann
Tillika österrrikiska Kauffmann, är världens äldsta duntäckestillverkare. De har sedan 1823 tillverkat och handgjorda duntäcken av allra högsta kvalitet med stor respekt för djurens välmående. Kauffmann garanterar att inga fjädrar eller dun används från levande djur. De har stort miljöfokus och att använder endast de allra mildaste produktionsformerna för att skydda kommande generationer.
Anna Charlotte
Anna Charlotte är en unik Svensk matt-tillverkare som endast använder ekologiska och organiska färger, silke, ull och hampa när hon tillverkar sina vackra mattor. Hon garanterar även goda arbetsförhållanden för tillverkningen.
Shuj
Shuj är ännu ett exempel på en av väl utvalda varumärken med fantastiskt mjuka och vackra exklusiva lakan i bambu och handvävda silkestäcken.

Workshops
På begäran anordnas tailormade workshops och seminarier för företag, skolor och individer där det talas om vikten av sömn för hälsan och välmåendet samt hur man som individ kan förbättra denna.
Senaste nyheter, kampanjer samt inbjudningar till workshops och events i olika städer. Du kan även följa ”The Sleep Revolution” i sociala medier:
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/15210469
Facebook international (English): https://www.facebook.com/TheSleepRevolution/
Facebook Sweden: https://www.facebook.com/sleepingrevolution/
Instagram: https://www.instagram.com/thesleeprevolutionofficial/

thumbnail_20 maj VIP press Lill-jans plan 6.002

FAKTA
– Forskning visar att vi sover sämre idag än för 50 år sedan.
– Sömnbrist är en av de stora hälsofarorna i vårt modera samhälle. Absolut alla kroppens funktioner är länkade till vår sämn.
– Istället för att sova prioriterar vi arbete, internet, TV-tittande eller träning.
– God, djup nattsömn hjälper oss att gå ner i vikt, ökar vår minneskapacitet, minskar risken för diabetes och saktar ner vår åldrandeprocess. Den ökar vår muskelmassa och reducerar risken att få Alzheimer.
– Djup sömn hjälper oss också att bli mer kreativa, få bättre inlärningsförmåga, fatta klokare beslut och minskar oro, depression och stress.

The Sleep Revolution
Lill-Jans plan 6
114 25 Stockholm, Sweden
Tel. +46 -8-555 202 55

 

Annonser

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s