Stockholm Filmfestival 2019 – 30 år

74286513_543356556230046_4471317214359715840_n

ladda ned (1)

Stockholms filmfestival startade 1990 och är ett av Nordens största kulturevenemang. Den internationella festivalen pågår under tolv intensiva novemberdagar och visar 150 premiärer från fler än 60 länder. Sammanlagt arrangeras flera hundra programpunkter visningar, seminarier, Face2Face, Red Carpet och fester. Festivalen gästas av ett 100-tal filmskapare och sedan starten har celebriteter som Francis Ford Coppola, Susan Sarandon, Luc Besson, Lauren Bacall, Ang Lee, Gena Rowlands, Roman Polanski och Quentin Tarantino besökt festivalen och mött publiken på biograferna. I år lägger vi till Rosanna Arquette.

Festivalen är också känd för att framhäva unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.

Stockholms filmfestivals målsättning är att bredda det svenska filmutbudet med nyskapande film av hög kvalitet, att ge besökarna en orientering i den moderna filmen och stimulera till debatt. Med seminarier, tillfällen att träffa skådespelare och filmarbetare under Face2Face samt den uttömmande katalogen finns alla förutsättningar för en fullkomlig filmupplevelse.

Arrangemang: Wonderland Event för Stockholm Filmfestival 2019

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s