Bokrelease Staffan Lindeborg SVT Sport

9789185089239_2

Lördagen den 9 november 2019 klockan 17:00 var det bokrelease på Rönnells Bokhandel och Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32 i Stockholm. Boken – ”50 år i Public Service” – Matcher och Mästerskap, Minnen och Möten” presenterades samtidigt som det blev uppvisningsspel med J-O WaldnerMikael AppelgrenDavid Lagercrantz – Staffan Lindeborg i bordtennis. Det började med ett lättsamt samtal under ledning av David Lagercrantz och medverkade gjorde också ett par av bokens gästförfattare – Remy Nilson f.d. chef TV-Sporten och Maria Wallberg, programledare och kommentator på SVT Sport.

”UNIK” MEMOARBOK OM 50 ÅR I PUBLIC SERVICE Köp boken här…

Det är 50 år sedan Staffan Lindeborg debuterade 18 år gammal i Sveriges Radio.

Samma år – 1969 – startade Lars-Gunnar Björklund succén Tipsextra i TV.

Tio år senare lockade Björklund smålänningen till televisionen och sedan dess har Staffan kommenterat fotboll, ishockey, simning och bordtennis för TV-Sporten.

Staffan har intervjuat stjärnor som: Pelè, Beckenbauer, Björn Borg, J-O Waldner, Zlatan, Jörgen Persson, Peter Forsberg, Sven-Göran Eriksson mfl.

  • Min pojkdröm blev mitt jobb och jag är oerhört glad och tacksam för vad jag har fått uppleva, säger Staffan Lindeborg. 

Staffans memoarer, som ges ut fredagen den 8 november, är annorlunda. Elva medförfattare medverkar (bl. a Glenn Strömberg, Bengt Baron, Thomas Wernerson och Maria Wallberg) och ger sin bild av smålänningen som gick i Lennart Hylands fotspår.

  • Hyland var förebilden men Lars-Gunnar Björklund var den som lockade mig till TV och Göteborg där Tipsextra med engelsk fotboll drog miljonpublik varje lördag, säger Staffan

Det var en förmån att få jobba med Fredrik Belfrage, Ingvar Oldsberg m fl och sedan få vara med om TV-Sportens gyllene epok. Det har blivit många matcher och mästerskap men också många möten och minnen för Lindeborg som slutade kommentera för SVT Sport i december förra året.

  • Det är lite av det jag försöker berätta om i boken samtidigt som läsaren får en liten inblick i vad som händer bakom kulisserna, säger Staffan.

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s