The Box – inspelningsstart

Nu startar inspelningarna i Stockholm av det internationella Viaplay-originalet The Box, med brittiska Emmy-vinnaren Anna Friel i huvudrollen. Dramaserien i sju delar har skapats av Adi Hasak, som ligger bakom succéer som Shades of Blue och Eyewitness. The Box är ett psykologiskt kriminaldrama med övernaturliga inslag. I rollerna syns även Peter Stormare, Alexander Karim och Nina Yndis. The Box kommer att ha exklusiv premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden och Baltikum senare i år.
– Stockholm är en av de platser jag länge velat besöka, och hittills har staden och människorna varit underbara mot mig, säger Anna Friel till Cawa Media.

The Box är det senaste av en rad internationella originalproduktioner från Viaplay, däribland storsatsningar som KinThe DefeatedVi barn från Bahnhof ZooProfessionals, The Head och The Swarm.

The Box spelar Anna Friel huvudrollen som Sharon Pici, en polis från Kansas City som dras in i en polisutredning som snart utvecklas till en övernaturlig mardröm. The Box blir Anna Friels första serie sedan hon vann en International Emmy i kategorin bästa skådespelerska 2017 för MarcellaAlexander Karim spelar Picis partner Lovell, medan Peter Stormare gestaltar poliststationens chef Jed.

The Box produceras av Nice Drama och Nordic Entertainment Group (NENT Group) i samarbete med internationella distributören Night Train Media. Serien regisseras av Steve Shill (DexterThe Wire, Law & Order), och produceras av Cecilia Norman Mardell. Huvudförfattare och showrunner är Adi Hasak.

– Vi är väldigt stolta över att kunna genomföra en stor internationell produktion i Stockholm, med världsstjärnor som Anna Friel och Peter Stormare. Det har varit ett intensivt arbete att få allt på plats, inte minst att bygga en autentisk amerikansk polisstation. Nu är det skönt att vi äntligen har kommit igång, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

The Box består av sju avsnitt och kommer att ha exklusiv premiär på Nordic Entertainments streamingtjänst Viaplay senare i år.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s