Villa Dagmar öppnar på Nybrogatan

Villa Dagmar – ett systerhotell till Hotel Diplomat – öppnar den 6 Maj, 2021 på ett av Stockholms bästa lägen intill Östermalms Saluhall. Cawa Media fick en pressvisning av det exklusiva boutiquehotellet med stadsvillakänsla som slår upp portarna, och välkomnar alla gäster som söker en internationell upplevelse med det lilla extra för alla bekvämligheter.

Ett tidlöst internationellt hotell med doft av Italien
Villa Dagmar är uppfört i fastigheterna på Nybrogatan 25-27 och även i den bakomliggande fastigheten, där karamellfabriken och en silversmedja låg tidigare. I renoverings- och restaureringsarbetet har Stockholm stads arkitekter på Tengbom tillsammans med Villa Dagmars arkitekt Per Öberg till stor del bevarat jugendstilen och varsamt förfinat detaljer när fastigheterna byggdes samman. Ett vackert glastak, inspirerat av British Museum, ramar in innergården och trädgården som tillsammans utgör hotellets nav.

Visionen om ett systerhotell till Hotel Diplomat har funnit länge och Villa Dagmars koncept har vuxit fram ur ägarfamiljens erfarenheter och nyfikenhet med drömmen om att skapa ett hem, likt Dagmar Bergstens villa i Båstad. Dagmar var en modern, generös, nyfiken kvinna med inkluderande personlighet och sinne för kvalitet, god mat och design. Bakom inredningen står Anna Cappelen tillsammans med inredningsarkitekt Per Öberg och inredaren Helena Belfrage. Inför uppdraget tillsatte de en intern grupp bestående av ovan nämnda samt Sune M. Malmström, hotelldirektör Villa Dagmar. Tillsammans har de rest runt i Europa och inspirerats av olika städer, kulturella platser och hantverk, som inspirerat arbetet med att skapa ett personligt och unikt boutiquehotell – en stadsvilla.

En stad i staden…
Hotellets gäster välkomnas till Villa Dagmar via huvudentrén på Nybrogatan 27. I lobbyn möts gästerna av en varm, internationell och modern atmosfär. Det finns sittgrupper där gäster och stockholmare kan ses för informella möten eller för ett glas vin innan kvällens middag. Innergården, lik en italiensk piazza, har en centralt placerad mat- och vinbar och restaurang, som drivs i samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Vidare rymmer hotellet en butik med bar, en egen koncept- och blomsterbutik, Orangeriet och Smedjan där gäster kan njuta av avskildhet, en chambre separée för möten och event, ett holistiskt spa och gym samt en egen ingång till Östermalmshallen. Interiören och atmosfären på innergården har en tydlig Medelhavskänsla med varma färger, mörka träslag, bord och stolar i smidesjärn, stora krukor med växter och prunkande blomlådor från balkongerna. Cawa Media rekommenderar starkt ett besök eller övernattning på Villa Dagmar.


Hotellets 70 rum och sviter är klassiskt inredda med möbler från noga utvalda svenska och italienska designers, där inredningen ska ge en varm hemkänsla med högsta kvalitet i alla designval. Gästrummen är individuellt designade i varma toner med exklusiv och eklektisk stil och med generösa badrum. En del rum har tapet och några är målade, och de har mjuka heltäckningsmattor eller vackra trägolv med matta av fris. Hotellet erbjuder rum med utsikt eller balkong över trädgården, rum med vy över den pulserade Nybrogatan eller över Östermalms takåsar.

Boka rum/möte på Villa Dagmars egen hemsida här nedan: Välkomna…

Hem

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s