Longines Global Championships Tour – Stockholm – Day 2

Stockholm Horse week

För andra gången äger LGCT:s globala krets rum i Stockholm. Vid sidan av de viktigaste tävlingarna i LGCT och GCL kommer konceptet Stockholm Horse Week att genomföras med fokus för att inspirera, bredda och skapa en fest med folket kring hästsport. En höjdpunkt för evenemanget är Lövsta Future Challenge International U25 Jumping, där unga talanger kommer att få chansen att lysa på mitt scenen. Det spännande partnerskapet med Lövsta Future Challenge innebär att LFC Young Horses-finalen också kommer att hållas på LGCT Stockholm för första gången, vilket gör att några av de bästa unga 7-åriga svenska hästarna kan tävla mot framtidens internationella stjärnor.

Day 2 – Saturday 19 of June 2021

För två år sedan blev det dubbelt svenskt i toppen på hemmaplan i GCT genom Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson. Men under lördagens Grand Prix blev det stolpe ut för de svenska ryttarna.

Lördagens kval till Grand Prix-klassen blev riktigt framgångsrik för de svenska ryttarna då sex av sju tog sig vidare från kvalet. I Grand Prix:n inledde Angelica Augustsson Zanotelli, som är tillbaka på högsta nivå efter att ha fått sitt tredje barn, med en runda som länge såg ut att vara felfri. Men bommen på sista hindret rullade ner. Därför blev hon och Kalinka van de Nachtegaele till slut tia.

Henrik von Eckermann fick en rivning och det kostade honom en omhoppningsplats.

Malin Baryard Johnsson såg ut att få chans till revansch från för två år sedan, då hon blev slagen av Peder Fredricson och slutade tvåa. Men bommen på näst sista hindret föll och därmed missade det formstarka ekipaget omhoppningen.

Till sist stod svenskhoppet till Peder Fredricson och 2019-års vinnarhäst All In. Men även här föll näst sista hindret och sedan även det sista hindret.

Därmed stod det klart att det blev en omhoppning utan svenskt deltagande. Av de fyra som gjorde upp var britten Scott Brash starkast och han tog hem segern före Edwina Tops Alexander.

Vid sidan av de viktigaste tävlingarna i LGCT och GCL kommer Stockholm Horse Week att innehålla en spännande hästsportfestival i nära samarbete med Stockholms stad för att utveckla ett hållbart evenemang i världsklass i staden. Konceptet med Stockholm Horse Week har fokus på att inspirera, bredda och skapa en fest med folket kring hästsport. År 2021 ligger fokus på att utveckla unga talanger, både hästar och ryttare.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s