Harö Krog – Nordens Ljus

Den som stiger ombord på pråmen med de ovala fönstren och namnet Nordens Ljus på taket, får känslan av att ha hamnat i en skönare konstnärlig värld. En kultur oas som berör oss alla, och ibland nästan omärkligt rör sig av små vågor från passerande båtar. Mitt emot låg första studion av Polar Music i Sportpalatset på Sankt Eriksgatan 58 på Kungsholmen i Stockholm. I huset bodde även legendariska programledaren Pekka Langer.

Den fiffigt ombyggda pråmen ligger förtöjd vid Karlbergskanalen och är resultatet av en dröm. Drömmen var att finna ett sätt att samla människor som under trevliga former kunde umgås i egna lokaler ombord på något slags flytande fartyg. Drömmen förverkligades av Björn Lindroth 1984 i form av Nordens Ljus Klubben, med sina lokaler på pråmen. Under kvällens konsert var det många förbipasserande, och åskådare i Sportpalatset som stannade upp, lyssnade och videofilmade sångarna med sin musik. Vi ser fram emot att få höra Martina Maren Orlop sjunga en vacker dag framför en symfoniorkester. Det skulle lyfta fram både hennes röst (sjunger på fyra olika språk), och musik på ett mycket pampigt och utomordentligt värdigt sätt. CarolineSoulqueenWilliams svängde loss med mycket energi och en kraftfull röst till allas vår glädje!

Pråmens populära krog heter ”HARÖ KROG”. Svensk husmanskost gäller, lagad med både fantasi och kärlek. Man äter mycket gott, det kan vi intyga (se bilder nedan), man njuter även av aktuell konst i galleriet, man sitter i aktersalongen och diskuterar, man lyssnar till god musik, man träffas i den mysiga baren där sjöpriser tillämpas. När så behövs kan man utnyttja festvåningen. Harö krog drivs av Lennart ”Lelle” Pettersson samt Ching.

På matsalens väggar hänger konst, som byts ut med jämna mellanrum. Ingen annan av stadens krogar har samma utsikt; de stora fönstren ramar in ovala bilder av  Karlbergs slott, Kungsholms strand och Atlasområdet. Båtar och fåglar rör sig ständigt på vattnet utanför, det man kallar för Barens hav.

kl 17:00- 17:30 viskonsert med Anne.Marie Morhed.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
kl 18:00- 18:30 Martina Maren Orlop sjunger sin egna & T. Aperias musik .
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
kl 19:00-19:30 Caroline Williams & pianisten Eric Carlsson
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kl 20:00- 20:20 viskonsert med Anne.Marie Morhed.
*********************************
kl 20:30 – 21:10 Caroline Williams & Martina Maren Orlop varvar Jazzstand, Burt Bacharach & Motown till komp av pianisten Eric Carlsson.

Se Cawa Media bildreportage här:

Kategorier:Okategoriserade

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s