Ren Kärlek – Rein Dear konstutställning

 

Välkommen till konstutställningen REN KÄRLEK/ REIN DEAR på Artportable där jag visar upp mitt måleri och där temat för utställningen är renen, den älskade renen. Sedan jag var barn har jag fascinerats av de vackra renarna som helt obekymrade över det kaos de orsakar intar vägarna uppe i norra Sverige och Finland. Från bilfönstret såg jag dem lojt och oberört vandra fram i sin egen takt eller stå och äta i godan ro vid vägrenen. Renen är så vacker med sina gråa nyanser och formen på hornen som bärs av båda könen varierar stort mellan djuren.

Renen återspeglar min längtan efter naturen och de lappländska vidderna. Den symboliserar mitt ursprung och min kärlek till konsten. Ni kommer att få se mina nyfikna renar gunga fram med sina rumpor i olika miljöer. De lunkar fram i öknen, djungeln och t.o.m. i pridetåget.

Konstnären Bakom Art by Kransdraken står smyckesdesignern och konstnären Irmeli Krans som använder sig av kraftfulla och färgstarka uttryck. Irmeli Krans har mer än trettio år i polisyrket och jobbar som brottsutredare till vardags. På sin fritid konsulteras hon i olika PR-uppdrag, arrangerar event och ägnar sig åt konstnärskapet. Hon är väldigt intresserad av olika konstnärliga uttryck och har en bakgrund som smyckesdesigner. 

– De konstnärliga uttrycken fascinerar mig, men för mig personligen har det mest handlat om mina smycken. Under pandemin, när allt var nedstängt, fann jag plötsligt tid och utrymme att även börja måla och när jag väl satte i gång så upptäckte jag att det fanns så otroligt mycket jag ville säga. Sen visade det sig att det finns ett stort intresse för min konst också vilket ju är fantastiskt roligt, säger hon.

– Det är fantastiskt att inte behöva göra avkall på något utan att kunna ta vara på alla sina olika intressen och färdigheter. Jag är så tacksam över att jag fått möjligheten att förena mina olika passioner. 

Vi hittar Art by Kransdraken på https://artportable.com/profile/@art.by.kransdraken Vid intresse av konsten kontakta gärna Irmelis personliga konstkoordinator Leo Castellucci på leo@artportable.com eller +46 (0)707 833265 eller mejla irmeli.krans@gmail.com. – Kransdrakens utställning är mellan den 9-15 maj 2022 i Artportables galleri på Åsögatan 176 i Stockholm. – Stockholm Pride 2022. Pride House 1-6 augusti 2022. – Stockholm Pride 2022. Pride Park 3-6 augusti 2022.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s