Isfar Sarabski Jazz konsert

 

Konsert med Isfar Sarabski Jazz Trio på Nobelprismuseet i Stockholm (Gamla stan) den 19 maj 2022 tillägnad 30-årsjubileet av Republiken Azerbajdzjan och Konungariket Sveriges diplomatiska förbindelser. Vi fick njuta av det fantastiska framträdandet av Isfar, som var vinnare av pianotävlingen Montreux Jazz Festival redan vid 19 års ålder. Azerbajdzjans vice utrikesminister Fariz Rzayev, som är på besök i Stockholm, och träffat utrikesminister Ann Linde i samband med 30-årsdagen av de diplomatiska förbindelserna mellan de två länderna var hedersgäst vid konserten på Nobelprismuseet. Arrangemang Azerbaijan’s ambassad i Stockholm.

Isfar Rzayev-Sarabski (İsfar Aydın oğlu Rzayev-Sarabski; född den 2 november 1989, Baku, Azerbajdzjan) är en azerbajdzjansk pianist och kompositör, vinnare av Solo Piano Competition of the Montreux-festivalen för Azbaijaner 2009 Jazz, Montreux 1009 ), och mottagare av Zirva State Prize (2010). Han är barnbarnsbarn till Huseyngulu Sarabski, hyllad azerbajdzjansk operasångare, skådespelare och en av grundarna av operan i den islamiska världen.

I augusti 2019 skrev Isfar Sarabski på ett kontrakt med Warner Music Group Germany om att släppa två album i två olika genrer Jazz och Electronic. Hans debutalbum ”Planet” släpps den 30 april 2021 och finns tillgängligt i digitala, CD och 2 x Vinyl LP-format, såväl som på musikplattformar som Spotify etc.

Isfar Rzayev-Sarabski 

Nobel Prize museum

Azerbaijans ambassad

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s