Croatian Day Stockholm 2022

 

Statehood Day är en allmän helgdag och nationaldag som infaller varje år den 30 maj i Kroatien för att fira konstitueringen av det första moderna kroatiska parlamentet med flera partier 1990. Som en nationaldag och allmän helgdag är det en icke-arbetsdag för alla statligt anställda och majoriteten av arbetskraften baserade i Kroatien.

Även om det inte finns några strikta eller etablerade former av firande i samband med högtiden, firas det vanligtvis utomhus. Dagen präglas vanligtvis av släktträffar, picknick, grillning och av parader på femårs- eller decenniumsjubileum.

Republiken Kroatien firar 30 år som en självständig, erkänd stat!

Kroatien är ett land med ett rikt historiskt och kulturellt arv och en vacker natur. Ett land vars rika kulturarv inte bara kan hittas i många muséer, gallerior, kyrkor, national- och naturparker, varav många är upptagna på UNESCOs världsarvslista. Kroatien är unikt genom sin sammanvävda blandning av fyra olika kulturella influenser – från väst och öst, från Centraleuropa och från södra Medelhavet.

Kroatiens största fördel är att landet, trots den långa turismtraditionen, fortfarande är en av de sista oförstörda delarna av Medelhavet när det gäller autenticitet, atmosfär och livsstil. Samtidigt är Kroatien ett sofistikerat land som kan skryta med många kulturella och naturliga platser och aktiviteter, bland annat camping, vattensporter, kultur, wellness och äventyrsturism. En av Kroatiens främsta produkter är utan tvekan den utsökta maten och vinet, som nyligen har visat sig vara bland de bästa av de bästa i internationella rankningar.

Den 30 maj firar Kroatien nationaldag och vi var välkomna att inspireras av kroatisk musik, dans och sång samt få inspiration till din Kroatienresa!

På plats fanns representanter från bland annat Zadar, Sibenik, Kvarner, Krka National Park, Dubrovnik och Split. Det fanns chans att provsmaka kroatiska delikatesser, testa ekologiska skönhetsprodukter och vinna resor och hotellövernattningar i Kroatien.

Dag och tid: 30 maj, kl 12-17 Strandvägen 8, på båten S/S Stockholm

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s